joi, 24 ianuarie 2013

Proiecte romanesti care inspira: MIRA Rehab


Pe cei de la MIRA i-am cunoscut anul trecut si ne-au placut imediat: o echipa de studenti priceputi, hotarati sa foloseasca ceea ce stiu pentru a schimba ceva in jur, in cazul lor in sistemul medical (MIRA este o aplicatie software ce ajuta la recuperarea mai rapida si interactiva a persoanelor cu handicap locomotor temporar).

MIRA este unul dintre proiectele care au vorbit de la bun inceput despre Crestem Idei iar in 24 ianuarie i-am avut invitati pe pagina de Facebook pentru a ne povesti cum au crescut in ultima jumatate de an si care le sunt planurile. Pentru cei care nu au fost live alaturi de noi, iata ce planuieste MIRA Rehab pentru 2013!


Multa lume ne-a intrebat ce s-a intamplat cu voi dupa prezentarea din filmuletul Crestem Idei. Cum a crescut MIRA?
In aceeasi perioada cu filmarile clipului Crestem Idei aplicasem la un accelerator pentru start-up-uri in domeniul medical, numit Healthbox. Ne doream foarte mult sa obtinem mentorat in aceasta zona, sa cunoastem persoane care au experienta foarte mare in afaceri si expertiza medicala. In a doua jumatate a lunii septembrie primisem invitatia sa participam, alaturi de 6 alte echipe, in primul accelerator medical din Europa care incepea in octombrie la Londra. Healthbox a fost si este cea mai mare oportunitate care ni s-a oferit. Ne-am facut bagajele si am plecat spre Anglia! Am crescut in ultimele 3 luni mai repede si mai puternic decat credeam vreodata. Am invatat foarte multe, am facut cunostinta cu o multime de persoane care ne-au ajutat sa dezvoltam MIRA corespunzator, in special din punct de vedere al business-ului.
Ne pare rau ca nu am mai facut campanie de crowdfunding cu voi in Romania, dar ultimele 3 luni au fost intense, foarte aglomerate si am facut tot ce puteam sa crestem MIRA cat de repede. Avem o idee de campanie de crowdfunding in Romania prin Crestem Idei, dar mai tarziu. MIRA trebuie sa mai creasca putin! 

Ati castigat Premiul pentru Inovatie in cadrul Healthbox Innovation Day in Londra! Ce inseamna acest premiu pentru voi?
Premiul pentru Inovatie a fost o adevarata surpiza. Nu ne asteptam sa castigam pentru ca toate celelalte 6 companii au produse care pot imbunatati sistemul medical. Publicul invitat a decis castigatorul si ne bucuram foarte mult ca ne-au ales pe noi. Premiul este o onoare foarte mare si suntem foarte incantanti ca am reusit sa aratam potentialul pe care MIRA il poate aduce kinetoterapiei.

Care va sunt planurile?  Cum poate fi urmarit si sustinut proiectul vostru?
Ne asteapta o perioada aglomerata. Avem multe planuri. Vrem sa incepem cateva testari clinice, atat in Romania, cat si in Anglia. Desi acum acoperim miscari ample ale umarului, am dezvoltat deja prototipuri pentru genunchi si vom aborda si alte incheieturi sau programe de recuperare mai complexe pentru degete sau muschii fetei. Am proiectat MIRA ca un produs extensibil si putem adauga cu usurinta jocuri si aplicatii noi. Partea mai dificila este dezvoltarea jocurilor si validarea acestora in folosul persoanelor cu nevoie de kinetoterapie. In acelasi timp, incepem o noua campanie mai mare pentru a obtine finantare din partea investitorilor, sa crestem MIRA cat mai repede. De asemenea, avem planuri sa participam la mai multe conferinte internationale, insa nu le anuntam acum pana ce participarea noastra nu devine oficiala. 
Puteti sa ne urmariti pe pagina de Facebook MIRA sau pe Twitter @MiraRehab. 

Ce parere aveti de crowdfunding ca alternativa la finantarile traditionale?
Crowdfunding-ul este o modalitate foarte buna de a obtine cateva resurse pentru a pune o idee sau un mic proiect pe picioare. Nu exista o validare mai buna decat cea a publiclui si sunt sute de exemple mari de succes prin Kickstarter sau Indiegogo. Era si timpul ca o astfel de platforma cum e Crestemidei sa deschida portile celor cu idei creative din Romania. Nu exista lipsa de idei, doar lipsa de finantare pentru idei, iar orice modalitate prin care aceste idei pot sa se transforme in proiecte adevarate este binevenita. Crowdfunding-ul este o modalitate de finantare usor de inteles pentru toti si este o varianta la care toti cei cu inspiratie ar trebui sa se gandeasca.

Care este mesajul vostru pentru comunitatea Crestem Idei?
Bravo voua! Faceti treaba buna si nu sa nu va retrageti sub nici o forma! Voi, echipa Crestem Idei, ati implementat in Romania cheia pentru ca ideile/proiectele mici sa se ridice in picioare cu ajutorul populatiei. Toate proiectele care vor trece pe la voi merita sustinute si incurajam cat de mult publicul sa se implice pentru a da nastere unor proiecte cu folos, in cultura, societate sau divertisment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa-ne comentariul tau aici!