marți, 6 august 2013

Sustine „LUNA PLINA” pe crestemidei.ro pentru ca si Romania sa intre in traditia europeana a cinema-ului Horror & Fantastic


V-ati gandit vreodata ca datorita incarcaturii istorice si mostenirii culturale ale Transilvaniei, Romania ar putea fi un spatiu perfect pentru promovarea unui Festival de Film Horror & Fantastic? 
V-ati imaginat atmosfera unui astfel de eveniment neconventional si potentialul turistic pe care acesta l-ar insufla? Prezentat de TIFF, „LUNA PLINA” editia a 2a  va poate inspira (frica?) pe perioada 14-18 august 2013, la Biertan.

Festivalul de Film Horror & Fantastic „LUNA PLINA” de la Biertan este unicul eveniment din Romania axat in exclusivitate pe cinema-ul de acest gen iar crowdfunding-ul a fost gandit ca solutie pentru a creste calitatea festivalului aflat la cea de-a 2 editie. Luna Plina este 100% autofinanțat, fiind nevoie 20.000 RON pentru ca editia din acest an sa fie mai aproape de standardele europene.


Cum vor fi folositi banii? Bilete de avion si cazare pentru invitatii straini, taxe de difuzare si de transport pentru filmele prezentate, extinderea si imbunatatirea campingului, organizarea de evenimente conexe, promovarea festivalului in media nationala. Sustinatorii proiectului vor primi recompense unice, ingenioase pentru fiecare contributie. Detaliile legate de proiect, recompense, precum si modalitatea in care puteti sustine acest proiect gasiti pe crestemidei.ro/en/lunaplinafestival.
Dar de ce un festival destinat cinematografiei horror si fantastice? La nivel european, cele mai infloritoare cinematografii de gen sunt Spania, Franta si Belgia, adica tarile cu cele mai longevive festivaluri horror si fantastice (Sitges, Strasbourg, Bruxelles). Aplicat la Romania, situatia cinema-ului autohton s-ar putea schimba daca filmele de gen ar fi promovate cum se cuvine.
Ce aduce NOU editia a 2-a? Va avea sectiuni competitive de lung si scurtmetraj axate in mare proportie pe productii europene. In juriul alcatuit din trei personalitati internationale vor decide castigatorul trofeului „Luna Plina”. Cel mai bun scurtmetraj va fi ales pe baza votului public. De asemenea, va creste numarul de spatii de proiectie cu Studioului Ion Hobana (150 de locuri), botezat in onoarea celui mai iubit scriitor science-fiction din Romania. Vor fi invitati speciali din cinema-ul international, mai multe filme noi si foarte noi, prezentate in premiera absoluta in Romania, retrospective, proiectii aniversare, discutii si ateliere specializate.
Ce s-a intamplat anul trecut? Prima editie, 16 – 19 august 2012, a strans peste 3000 de  spectatori. Dupa 20 de ani s-a renovat, de catre echipa festivalului, fostul cinematograf local, rebotezat Sala Karloff (120 de locuri) alaturi de cele doua open-air-uri, Gradina Melies (1000 de locuri) si Cinema Vertigo (400 de locuri). S-a ridicat un camping cu peste 400 de corturi si cu toate dotarile necesare, precum si o terasa nou-nouta – „La Taruș”. Echipa festivalului, ajutata de copiii din Biertan, a renovat dispensarul, unic centru medical din localitate.

Proiectul a strans 1.070 RON din 20.000 RON si va fi finantat doar daca atinge 100% din bugetul propus. Puteti sa sustineti unicul Festival de Film Horror & Fantastic din Romania doar pana la data de 11 august 2013!
Crestemidei.ro este platforma romaneasca de crowdfunding unde ideile creative si inovatoare sunt descoperite, promovate si finantate de catre oricine. In sase luni de existenta pe platforma s-au publicat 10 proiecte din domenii diverse (comunitate, fotografie, sport, film, design/grafica, writing and publishing). Sase campanii s-au finalizat depasindu-si tinta de finantare, fiind acum in curs de implementare. Valoarea totala a contributiilor pe platforma crestemidei.ro ajunge la ~10.000 EUR pana in prezent.


Maria Stefania Ionel
Voluntar Crestem Idei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa-ne comentariul tau aici!